Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
3 ( )

 

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης Πολιτικός Εκπρόσωπος  του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, μετείχε και μίλησε σήμερα (06 Ιουνίου) στο 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο "Lagonissi Grand Resort" στο Λαγονήσι, παρουσία της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Βίβιαν Ρέντινγκ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Στην  ομιλία του στο Συνέδριο, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ανέφερε μεταξύ άλλων :
• Ότι η Ευρυζωνικότητα των επικοινωνιών είναι μια υποδομή, ένα δημόσιο αγαθό, κυρίαρχο στον 21ο αιώνα, που επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ραδιόφωνο, τηλεόραση, τηλεδιάσκεψη, τηλεεργασία, τηλεϊατρική κ.α.
• Ότι η χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσιάζει (βάσει των διεθνών στατιστικών) πτωτική τάση στην παγκόσμια κατάταξη αγοράς ευρυζωνικών δικτύων. Από την 42η θέση που ήταν το 2004, σήμερα βρίσκεται στην 48η.
• Ότι ο μεγάλος όγκος των ευρυζωνικών υποδομών ανήκει στον Ο.Τ.Ε. και τούτο είναι ένας από τους λόγους που βρίσκει αντίθετο το ΠΑΣΟΚ στην εκχώρηση του Ο.Τ.Ε. στην Deutsche Telekom, η οποία θα τον οδηγήσει στην ακύρωση της προοπτικής του.
Τέλος εξέφρασε την διαπίστωσή του ότι η χώρα μας μέχρι σήμερα έχει ωφεληθεί από την συμπόρευσή της με τους εταίρους της στην Ε.Ε. στις πολιτικές ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εξέφρασε την ευχή σ' αυτή την συμπόρευση να αποφύγει η Ελλάδα το ρόλο του ουραγού.